Recapatarea siluetei dupa o sarcina

Sentimentul de a fi mama nu poate fi exprimat in cuvinte. Cu toate acestea, perioada ce urmeaza dupa nastere pune in dificultate mama care, chiar daca a ramas fara o mare parte din kilogramele acumulate in timpul sarcinii, atunci cand se priveste in oglinda nu mai vede o silueta supla ci un abdomen deloc pe placul ei.

Sentimentul matern nu trebuie si nu poate fi umbrit de nimic! Lasati-va organismul sa se refaca si nu va ganditi imediat dupa nastere la cum sa slabiti. Rabdarea este un factor esential in aceasta perioada. Alaptati-va copilul cat mai mult si de-abia apoi actionati.

Este important sa stiti ca modul in care veti da jos burtica depinde de mai multi factori personali si de modul in care ati nascut, nastere naturala sau cezariana. Nu toate femeile au aceeasi greutate inainte de a naste, nu toate iau aceeasi greutate in timpul perioadei de sarcina, nu toate fac exercitiile fizice recomandate in timpul sarcinii, nu toate au acelasi stil de viata, nu toate poarta aceeasi mostenire genetica – iata cativa factori personali importanti in procestul de recuperare.

slabire dupa sarcina

Dupa prima nasterea pe cale naturala, cel mai probabil, este sa va recuperati mai repede decat dupa o cezariana. Urmeaza o perioada in care in corpul dumneavoastra se vor petrece schimbari bruste, veti da jos multe kilograme si burtica va reveni la o forma tonica. Dupa o nastere usoara pe cale naturala veti putea face exercitii fizice chiar la doar doua saptamani de venirea pe lume a bebelusului.

In schimb, cezariana implica cu prioritate ingrijirea cicatricei dureroase care va amana momentul in care veti putea face exercitii postnatale. Exercitiilor fizice postnatale le puteti adauga sedinte de masaj care printre alte efecte benefice va vor tonifia musculatura.

Alimentatia are, de asemenea, un rol deosebit de important in recuperarea postnatala. In cazul in care nu alaptati, organismul are nevoie de calorii si nutrienti in mod similar perioadei dinainte de sarcina. Situatia se schimba daca ati trecut printr-o cezariana, alaptati, sau sunteti anemica, deoarece va este indicat un regim nutritional special.. Aici se poate apela si la produse precum este Chocolite, care pot face minuni atunci cand metabolismul nu ne ajuta.

Este adevarat ca recuperarea postnatala este o necesitate, dar nu uitati ca ati acumulat kilograme in plus in cateva luni, ideal este sa slabiti la fel, in cateva luni, pe parcursul unui proces treptat!

SHARE
0 comentarii

Sectiune de comentarii