Pepenele verde, un prieten de nadejde

pepene verde

Pepenele verde este o planta ce face parte din familia cucurbitacee originara din Africa de Sud. Este o planta cu frunze paroase si flori alb-galbene. Planta este cultivata pentru fructele sale mari, comestibile, care au o crusta dura fara nicio diviziune interna. O felie de pepene are doar 64 de calorii, ceea ce il face alimentul ideal pentru o dieta sanatoasa.

Pepenii verzi sunt bogati in vitamine si minerale esentiale. Fructul nu contine niciun fel de grasimi, insa contine mai multe vitamine si minerale: vitamina C, A, potasiu, etc. Vitamina C este un puternic antioxidant cu un rol important in cresterea si mentinerea tuturor tesuturilor din organism. Este benefica in vindecarea ranilor si repararea cartilajiilor, oaselor si dintilor.

Vitamina A este importanta pentru sanatatea dintilor, a pielii, oaselor si a cartilagiilor. Aceasta ajuta sistemul vizual prin mentinerea sanatatii retinei. O insuficienta de vitamina A poate duce la o proasta functionare a sistemului imunitar. Potasiul este, de asemenea, un mineral important in mentinerea sanatatii inimii.

Consumarea unei cantitati adecvate de potasiu in dieta dumneavoastra poate scadea tensiunea arteriala si reduce impactul la alimente bogate in sodiu. Un adult ar trebui sa consume 4700 mg de potasiu pe zi. Pepenele verde are un continut ridicat de potasiu (473 mg/ portie).

dieta cu pepene verde

Culoarea rosie pe care pepenele verde o are la interior este data de licopen, un antioxidant puternic (vezi si Chocolite), care poate ajuta la prevenirea deteriorarii celulelor. Consumul de licopen contribuie la o rata mult mai redusa a anumitor tipuri de cancer si riscului unui atac de cord. Pepenele verde contine cu aproximativ 40% mai mult licopen decat rosiile.

Fructul contine, de asemenea, niveluri moderate de vitamine din complexul B, cum ar fi niacina, acidul pantotenic si manganul. Consumul regulat de pepene verde ajuta corpul uman se dezvolte rezistenta impotriva agentilor infectiosi si a radicalilor liberi, precum si la favorizarea slabirii – poate de intereseaza si solutia Fito Spray pe partea de slabire rapida.

In comert, pepenele poate fi gasit ca fruct proaspat, suc natural sau sub forma de extract in anumite suplimente nutritive cu un rol vital de aparare a organismului uman.

SHARE
0 comentarii

Sectiune de comentarii