Mango, beneficiile sale pentru organismul uman

slabire rapida cu mango

Mango (mangifera indica) este un fruct pietros si suculent ce apartine genului mangifera, un copac cu fructe tropicale. Acesta este originar din Asia de Sud. Considerat regele fructelor, mango este unul dintre cele mai populare fructe, fiind foarte bogat in nutrienti si avand parfum si gust unic. Din aceste motive, acest fruct a fost pozitionat printre primele alimente adesea etichetate ca super-fructe.

Fructul de Mango este bogat in fibre dietetice prebiotice, vitamine, minerale, antioxidanti si compusi flavonoizi. Conform unui nou studiu de cercetare, fructele de mango ne pot proteja impotriva afectiunilor de colon, san, leucemie si cancer de prostata. O serie de studii sugereaza ca anti-oxidantii polifenolici din mango sunt benefici in lupta impotriva cancerului de san si de colon.

Un alt motiv pentru care merita inclus fructul de Mango in alimentatia zilnica il reprezinta ajutorul oferit in arderea mai rapida a grasimii din organism. Efectul este asemanator cu cel al unor pastile pentru slabit, precum Forskolin Active, dar si alte exemple despre care am discutat pe site in trecut.

Mango este o sursa excelenta de vitamina A si flavonoide, precum beta-caroten, alfa-caroten si beta-criptoxantina. 100 g de fructe proaspete ofera 25% din nivelul zilnic recomandat de vitamina A atat de necesara, printre altele, pentru mentinerea unui tonus sanatoas al pielii.

slabire cu mango

Consumul de fructe naturale bogate in caroteni are efecte miraculoase pentru protejarea plamanilor si a cavitatii bucale. Fructul de mango proaspat este, de asemenea, o sursa buna de potasiu. Potasiul fiind o componenta importanta a celulelor si a fluidelor corpului care ajuta la controlul ritmului cardiac si al tensiunii arteriale.

Mango este, de asemenea, o buna sursa de vitamina B6 (piridoxina), vitamina C si vitamina E. Vitamina B-6 sau piridoxina este necesara pentru producerea de hormoni GABA la nivelul creierului. Aceasta controleaza, de asemenea, nivelurile homocystiene din sange, care pot fi daunatoare vaselor de sange si care duc la boli coronariene (CAD) si accidente vasculare cerebrale.

In plus, fructul contine cantitati moderate de cupru. Cuprul este un cofactor pentru multe enzime vitale, inclusiv citocrom c-oxidaza si superoxid dismutaza. De fapt, cuprul isi aduce un aport important si pentru producerea celulelor rosii din sange.

Nu in ultimul rand, coaja de mango este bogata in fitonutrienti (antioxidanti de pigment, carotenoide si polifenoli). Fructele de mango ar trebui sa fie consumate proaspete pentru a le putea experimenta aroma bogata. Mango poate fi gasit, de asemenea si conservat sau in continutul unor suplimente naturale.

SHARE
0 comentarii
Sectiune de comentarii