Acai, miracol pentru pierderea in greutate si nu numai

Cu toate ca de multe ori il numim fruct, acaiul nu este fruct in sensul traditional al exprimarii. Din punct de vedere tehnic acaiul este o drupa. Acest lucru inseamna ca semintele se afla in centrul fructului, la fel ca la cirese sau piersici. Fructele de acai cresc in palmierul de acai originar din America Centrala si de Sud.

Acaiul poate fi un miracol pentru pierderea in greutate, putand ajuta la pierderea kilogramelor in plus intr-un mod sanatos si la mentinerea unei greutati optime. Acest lucru se datoreaza faptului ca fructele au un continut redus in calorii si sunt bogate in fibre. Ele ofera senzatia de satietate, oferindu-ti in acelasi timp portia de elemente nutritive importante. Ca parte a unei diete sanatoase si a unui program de exercitii fizice regulate, acaiul va poate ajuta sa va mentineti intr-o forma excelenta.

slabire cu fructele Acai

Acaiul este bogat in antioxidanti (la fel ca bautura Chocolite). Antioxidantii sunt compusi care distrug radicalii liberi inainte ca acestia sa aiba posibilitatea de a va face rau. Fructele de acai au mai multi antioxidanti decat aproape toate celelalte alimente (inclusiv vinul rosu, afinele, murele, zmeura etc.) Antioxidanti care se gasesc in fructele de acai sunt antocianinele si flavonoidele.

Ateroscleroza se manifesta prin rigidizarea arterelor care provoaca boli de inima. S-a demonstrat ca acaiul previne acest lucru prin proprietatile sale anti-inflamatorii. Conform cercetarilor, sucul de acai are puterea de a inhiba citokinele (compusi care sunt implicati in dezvoltarea aterosclerozei).

Anumite cercetari au demostrat ca o dieta in care este inclus fructul de acai imbunatateste considerabil valorile colesterolului. Un alt studiu a aratat ca acaiul poate ajuta la distrugerea celulelor canceroase. Intr-o cultura de celule cu leucemie, extractul de acai a distrus pana la 86% din celule bolnave. Fructele de acai contin, de asemenea un profil aproape complet de proteine. O proteina completa este aceea care contine toti aminoacizii.

slabire cu Acai

Recente cercetari au demonstrat ca acaiul poate produce blocuri de proteine pe care organismul nu le poate produce de unul singur. Intr-un cuvant, acaiul contine aproape toti aminoacizii necesari organismului uman iar profilul sau de proteine este mai complet decat la majoritatea fructelor.

Cel mai bun mod de a utiliza fructul de acai este sub forma de piureuri pline de fibre si substante nutritive pregatite din pulpa fructului. De asemenea, putem folosi in paralele si suplimente nutritive precum Fito Spray ori alte astfel de exemple. Fructele de acai pot fi gasite in supermarketuri sau sub forma de suplimente nutritive (pastile) in magazinele de specialitate.

SHARE
0 comentarii

Sectiune de comentarii